Budbolaget Bröderna Jogeland AB

NÀr Budbolaget Bröderna Jogeland AB vÀxte ur sin fastighet i Viared 2007 var det viktigt att kunna behÄlla den geografiska nÀrheten till sina kunder. De var dÀrför glada att SveaReal kunde erbjuda nya lokaler i Ryda utanför BorÄs för en fortsatt expansion.

Förutom att de nya lokalerna passade för verksamheten hade de en annan tydlig fördel.
 â€“ Fastigheten ligger cirka 300 meter frĂ„n Ericsson som Ă€r en av vĂ„ra största kunder, vilket Ă€r en stor bonus, sĂ€ger Kent Jogeland, VD pĂ„ företaget. Vi uppskattar kombinationen av smala gĂ„ngar, som Ă€r bra nĂ€r man ska lasta och förvara pall pĂ„ höjd, och öppna ytor som Ă€r bra vid hantering av udda och otympligt gods.

Sommaren 2010 utökades lokalerna frÄn 5 500 till 8 500 kvadratmeter och förutom den kraftiga expansionen har flera miljöförbÀttringar gjorts i fastigheten.

– Tillsammans med SveaReal har vi utrustat alla portar med luftslussar för att spara energi. Vi har ocksĂ„ investerat i utrustning som suger upp damm och smĂ„partiklar vilket skapar en mycket bĂ€ttre arbetsmiljö för personalen, fyller brodern Inge Jogeland i med.

Bolaget arbetar aktivt med miljöfrÄgor och Àr certifierade enligt FR 2000, ett system som bland annat uppfyller kraven i ISO 9001 och 14001. Dessutom gjorde man nyligen en stor investering i sin vagnpark med tre nya lastbilar.

– De moderna lastbilarna drar mindre brĂ€nsle och Ă€r dĂ€rför bra för bĂ„de miljö och ekonomi. Vi har ocksĂ„ installerat logg-datorer i bilarna som lĂ€ser av alla utslĂ€pp. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt kan vi jĂ€mföra chaufförernas körsĂ€tt och verkligen se hur mycket utslĂ€ppen minskar med Eko-driving.

Budbolaget strÀvar efter lÄnga kundrelationer och vet vikten av att vara lyhörda inför kunders behov. Dessa vÀrderingar Àr de nöjda att kunna dela med sin hyresvÀrd.
– Vi har lĂ€rt kĂ€nna varandra bra och visar en ömsesidig respekt. SveaReal kommer och fixar det som behövs, Ă€r alltid lyhörda och frĂ„gar om det Ă€r nĂ„got vi behöver, summerar Kent Jogeland.